Irodai munkához


 

Copernic Desktop Search

    Angol nyelvű, ingyenes szoftver
    Honlap: www.copernic.com

Bátran ajánljuk használatát minden irodába, vagy akár az otthoni számítógépre. Bárhova ahol 10-20-50 dokumentum, levél található. A program minden gépen található információt leindexel: word, pdf, excel, e-mailek, stb. És tetszés szerint kereshetünk, az eredmények közül pedig könnyedén kiválasztható a keresett dokumentum, vagy levél. Érdemes kipróbálni. A telepítés után a dokumentumok számától függően 1-2 óra míg leindexeli a gép tartalmát.

 

    A letöltéshez kattintson ide. 


Openoffice.org 2.3

    Magyar nyelvű, ingyenes szoftver
    Honlap: www.openoffice.org
    magyar honlap: hu.openoffice.org

Teljes értékű irodai csomag, melyet a Star Office kódja alapján fejlesztettek. Tartalmaz szövegszerkesztőt (Writer), táblázatkezelőt (Calc) előadás készítőt (Present), rajzolóprogramot (Draw) és egyenletszerkesztőt (Math). Magyar kezelőfelülete van és magyar nyelvű helyesírás ellenőrzője.
Méltó versenytársa a Microsoft Office csomagnak. Az Office állományait ismeri, képes azokat megnyitni és ezekbe exportálni is (Word 95/97/2000/XP/2003, Excel 5.0/95/97/2000/XP/2003, PowerPoint 97/2000/XP/2003). Mivel a dokumentumokat HTML formátumban is képes menteni, a honlapszerkesztés is elvégezhető vele.

Az Openoffice.org használatát ajánljuk jogtiszta, magyar nyelvű irodai szoftvercsomagként, mely hozzáférést biztosít régebben készített dokumentumainkhoz is.

    A letöltéshez kattintson ide.

Az OpenOffice.org minden funkciójának eléréséhez szükséges, hogy a gépen telepítve legyen a Sun JAVA futtatókörnyezete.

Pár hasznos olvasnivaló az OpenOffice.org könnyebb használatához:

* Novell által készített OpenOffice.org tankönyv Microsoft Office felhasználóknak. Ez ugyan még az OOo 1.1.4-hez készült, de azért jól használható, mivel a kezdő felhasználók számára kevés különbség van az 1-es és 2-es verziójú OOo közt.
* OpenOffice.org a gyakorlatban - egy csaknem 200 oldalas kézikönyv. A mappából mindig a legfrissebb dátumú fájlt érdemes letölteni.


 
Microsoft Office Powerpoint Viewer 2003

   Magyar nyelvű, ingyenes szoftver

Microsoft Powerpoint megjelenítő, mely ingyenes szoftverként lehetőséget ad arra, hogy a Microsoft Powerpoint (.ppt, .pps) állományokat gépünkön megnézzük, kivetítsük.

    A letöltéshez kattintson ide.


     

Microsoft Office 2007 kompatibilitási csomag MS Office 2000/XP/2003-hoz

    Magyar nyelvű, ingyenes szoftver

E csomag telepítése után a Microsoft Office korábbi verziói (2000/XP/2003) is képesek megnyitni az Office 2007-ben mentett dokumentumokat (docx és társai).

    A letöltéshez kattintson ide.


     

Scribus 1.3.4

    Magyar nyelvű, nyílt forráskódú szoftver
    Honlap: www.scribus.net

A Scribus egy nyílt forrású WYSIWYG grafikus felhasználói felületű kiadványszerkesztő program.

* A kereskedelmi megoldásoknál jóval kevesebb szolgáltatást nyújtó szoftver, de rendelkezik a szöveg- és képdobozok manipulációjának legfontosabb eszközeivel, amely lehetővé teszi, hogy egyszerű, többoldalas kiadványokat készíthessünk.
* 22 nyelven elérhető, többek között magyarul

    A letöltéshez kattintson ide.

A Scribus minden funkciójának eléréséhez szükséges, hogy a gépen telepítve legyen a Ghostscript Postscript értelmező, valamint hogy a Ghostscript bin könyvtára szerepeljen a PATH környezeti változóban.

    Ezen az oldalon egy angol nyelvű leírás található a program használatához.