Böngészéshez
Bizonyos programcsomagok nemcsak a böngésző, hanem a levelező és honlapszerkesztő feladatkörét is betöltik. Ilyen mindjárt az első, a Mozilla is.

 

Mozilla Firefox 2.0.0.8

    Magyar nyelvű, ingyenes szoftver
    Honlap: www.firefox.hu

    Ha valakinek nincs szüksége a Mozilla csomag kiegészítő programjaira (naptár, e-mail és irc kliens, honlap szerkesztő), csak egyszerűen egy gyors és biztonságos böngészőre vágyik, annak ajánljuk a Mozilla Firefox telepítését.
    A Mozilla csomag böngészőjének összes hasznos funkcióját tartalmazza (felugró ablakok blokkolása, gépeléssel történő gyorskeresés mind a hivatkozásokban, mind a teljes szövegben, jelszavak biztonságos tárolása, spyware programok blokkolása) és mindezt kevesebb, mint 6 MB-ban!
    Mindenkinek ajánljuk a program kipróbálását, mert ez a böngésző gyorsabb és biztonságosabb, mint az Internet Explorer, így használatával sokkal nagyobb biztonságban böngészhetjük az Internetet!


    A csomag nem tartalmaz JAVA környezetet, így a Java alkalmazások a telepítés után nem indulnak el a böngészőben. Java támogatáshoz telepíteni kell a Sun Java környezetét.SeaMonkey 1.1.2


    Magyar nyelvű, nyílt forráskódú szoftver
    Honlap: www.mozilla.org/projects/seamonkey
    magyar honlap: mozilla.fsf.hu

    A korábbi Netscape, majd Mozilla Application Suite fejlesztése hivatalosan több mint egy éve leállt. Viszont ez a "mindent egybe" internetes csomag (tartalmaz böngészőt, levelezőprogramot és honlapszerkesztőt) olyan népszerű volt, és akkora igény mutatkozott rá, hogy a Mozilla Alapítványtól független fejlesztők SeaMonkey név alatt átvették és tovább folytatják a csomag fejlesztését.    A programhoz a magyar nyelvű felületet a következőképpen lehet telepíteni

        * válassza ki az Edit menü Preferences... pontját
        * a megjelenő ablakban nyissa meg az Appearance kategóriát és nyissa meg a Languages/Content ablakot
        * válassza ki a magyar nyelvet és kattintson az OK gombra
        * zárjon be minden SeaMonkey ablakot és a Gyorsindítóját is, majd indítsa újra a programot

    A csomag nem tartalmaz JAVA környezetet, így a Java alkalmazások a telepítés után nem indulnak el a böngészőben. Java támogatáshoz telepíteni kell a Sun Java környezetét.

 


 

Opera 9.21


    Magyar nyelvű, ingyenes szoftver
    Honlap: www.opera.com

    Az Opera böngésző egy alternatív webböngésző. Támogatja a füles böngészést, valamint az egér gesztusokat is. Gyors megjelenítőmotorja révén gyorsabban jeleníti meg az oldalakat, mint az Internet Explorer. A szokásos HTML oldalak mellett a mobiltelefonos WAP oldalakat böngészését is támogatja.
    A 9-es verzió már beépített BitTorrent klienst is tartalmaz.
    (A 8.5-ös verziótól kezdve az ingyenes változatban sem kell hirdetéseket nézni, letölteni)


    A letöltéshez kattintson ide

    A csomag nem tartalmaz JAVA környezetet, így a Java alkalmazások a telepítés után nem indulnak el a böngészőben. Java támogatáshoz telepíteni kell a Sun Java környezetét.

 JAVA 2 Runtime Environment v6.0 Update 2


    Angol nyelvű ingyenes szoftver
    Honlap: www.java.com

    Ez nem is igazán szoftver, inkább a Windows kibővítése. A csomag telepítése után a számítógép képessé válik a Java programok futtatására. A csomag megléte szükséges a Mozilla és az Opera programokhoz is, hogy azok a Javas honlapokat is meg tudják jeleníteni. (A Java megléte az OpenOffice.org minden funkciójának kihasználásához sem árt.)

    A letöltéshez kattintson ide

    Egyes programoknál előfordulhat, hogy nem működnek együtt rendesen az új, 6.0-ás Java környezettel.
    Ekkor érdemes telepíteni az új változat mellé egy régebbit is, mondjuk az 5-ös sorozat utolsó változatát.