Biztonsági programok

 

 

 

 

Avast! antivirus Home version (v4.7.986)


 

Magyar nyelvű, privát és nonprofit célra regisztráció után ingyenes szoftver
Honlap: www.avast.com
Az Avast! segítségével hatékony vírusvédelmet valósíthatunk meg. A program automatikusan frissíti magát és a vírusleírásokat az Internetről. Beállítható a beérkező e-mailek automatikus vírusellenőrzése is.
Telepítése után 60 napig ingyenesen használható. Ha ezután is használni szeretné csak egy ingyenes regisztrációs lapot kell kitölteni.

 

A letöltéshez kattintson ide

A program használatához regisztráció szükséges, ami itt érhető el!

 

AVG Anti-virus free edition

 

Angol nyelvű, privát és nonprofit célra ingyenes szoftver. Természetesen megvásárlás esetén több funkció áll rendelkezésre.
Honlap: http://free.grisoft.com/doc/2/
Az AVG Anti-Virus Free egy megbízható és ingyenes vírusölő.
Valós idejű vírusvédelem. A program automatikusan frissíti magát és a vírusleírásokat az Internetről. Beállítható a beérkező e-mailek automatikus vírusellenőrzése is.

 

A letöltéshez kattintson ide

 

 

AVG Anti-spyware free edition (30days)

 

 

Angol nyelvű, privát és nonprofit célra ingyenes szoftver. Természetesen megvásárlás esetén több funkció áll rendelkezésre.
Honlap: http://free.grisoft.com/doc/20/us/frt/0
Valós idejű védelem. A program automatikusan frissíti magát és a vírusleírásokat az Internetről. Beállítható a beérkező e-mailek automatikus vírusellenőrzése is. Heuresztikus keresés. Napi szintű adatbázis frissítés.

 

A letöltéshez kattintson ide

 

 

Sygate Personal Firewall v5.6CD2005


Angol nyelvű, privát és nonprofit célra regisztráció után ingyenes szoftver
Honlap: www.soho.sygate.com
Ingyenesen használható tűzfal program. Beállítható, hogy mely programoknak engedélyezzük az Internet elérését, s melyeknek nem. Segít távol tartani gépünktől a kéretlen látogatókat, reklám- és kémprogramokat.
A program támogatja a Windows XP SP2-ben bevezetésre került Biztonsági központot is, így a tűzfal állapotáron ezen keresztül bármikor tájékozódhatunk.

 

A telepítéshez kattintson ide

 

 

Ad-Aware 2007 v7.0.1.6CD2005

Angol nyelvű, privát célra ingyenes szoftver
Honlap: www.lavasoft.com
Ingyenesen használható reklám- és kémprogram kereső és irtó program. Mikor van rá szükség? Szinte mindig. Ha nem figyel oda az Internet böngészése közben könnyedén települhetnek gépére kém- és reklámprogramok. (pl. kereső kiegészítők) Ha arra lesz figyelmes, hogy böngészőablakok nyílnak meg a gépén különböző reklámokkal, vagy a beállított indulólap mindig átírja magát egy keresőoldalra szinte biztos, hogy nem kívánt program települt a gépére. Ekkor futtassa az Ad-awaret. A program indítása után érdemes az adatbázis frissítésével kezdeni. A lavasoft honlapján a jobb oldalon válassza az Ad-Aware FREE gombot!
A telepítéshez kattintson ide

 

 

 

Spybot Search & Destroy

 

Magyar nyelvű, ingyenes szoftver
Honlap: www.safer-networking.org
A program alaposan átvizsgálja a rendszert, a szörfözési szokásainkról az Internetre információt továbbító kém- és reklámrobotokat (spyware/adware), tárcsázókat, billentyűzetleütés-naplózókat, trójai vírusokat keres. A találatokról listát készít, s mi dönthetjük el, hogy melyiket óhajtjuk eltávolítani. A törölt adatokat visszaállítás céljából megőrzi a program. Népszerű alkalmazásokból eltávolítja a megnyitott fájlok listáját, ami az ismeretlen kémrobotok számára megbonyolítja a használati adatok továbbítását. Az Internet Explorer, a Netscape és az Opera böngészőkben kitakarítja az utoljára felkeresett weblapokat és cookie-kat, továbbá, eltávolítja a megnyitott fájlok és programok listáját. A rendszerleíró adatbázis érvénytelen bejegyzéseit kijavítja. Beállítható, hogy automatikusan frissítse az adatbázisát.
A letöltéshez kattintson ide


 

 

Cobian Backup v8.2.0.186


Magyar nyelvű, nyílt forráskódú szoftver
Honlap: www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm
A program segítségével biztonsági mentéseket készíthetünk a számítógépen tárolt fontos dokumentumokról, mappákról. A biztonsági mentés készülhet a gépen egy másik meghajtóra, egy másik, hálózatba kötött gépre, vagy akár FTP szerverre is.
A mentések ütemezhetőek, így azok a háttérben automatikusan frissülnek. Elég csak egyszer megfelelően beállítani a rendszert, s onnantól biztonságban tudhatjuk fontos adatainkat.
A mentéseket célszerű CD lemezre is kiírni (a program nem ajánlja, hogy közvetlenül CD-re dolgozzunk, mivel ez nagyban lassítja a futását, és lefoglalja a gép erőforrásait), és az így kapott lemezt a géptől külön helységben tárolni. Így még egy esetleges lopás vagy akár tűz ellen is védve vannak az adatok.
Ne feledje, hogy a számítógép legértékesebb része az évek során összegyűlt rengeteg (esetenként pótolhatatlan) adat!